Fumigatie

Om te voorkomen dat de lading in containers wordt aangetast door schimmels of ongedierte, is het mogelijk de container te begassen, ook wel ‘fumigatie’ genoemd. Er zijn een aantal type behandelingen mogelijk met betrekking tot ongedierte. Afhankelijk van de type goederen en eisen van ontvanger kan er een behandeling geselecteerd worden.

Certificaat

Na de behandeling met Fosfine zal de container gasvrij zijn en ontvangt u een fumigatie certificaat.

Wanneer geen behandeling?

Onder de 10 graden celcius is het niet mogelijk om een Fosfine- of BMSB begassing uit te voeren. Onder de 5 graden celcius heeft dit betrekking op de fumigatie met sulfurylfluoride.

Soorten behandelingen

 • Fumigatie met Sulfurylfluoride

  Sulfurylfluoride is het meest geschikt voor houten goederen. Officieel is het ook een ISPM-15 behandeling. Daarnaast kan Sulfurylfluoride ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld verhuisgoederen.

 • BMSB Behandeling

  Gasmeetstation Nederland kan uw goederen, containers en producten conform landeneis van Australië behandelen tegen de Brown Marmorated Stink Bug. De zogenaamde BMSB behandelingen voeren wij onder meer uit door middel van een heat treatment. Lees verder

 • Heat treatment (HT) behandeling volgens ISPM-15

  Heat treatment is in veel gevallen een eis vanuit het land van bestemming, waar hout moet voldoen aan de eisen die gesteld zijn in de ISPM-15. Deze behandeling kan op een complete container
  of op losse pallets uitgevoerd worden in één van de hitte kamers. Hierbij wordt de kern van het hout verwarmd tot 56 graden Celsius voor minimaal 30 minuten.

 • CA (Controlled atmosphere) behandeling

  Bij controlled atmosphere wordt de zuurstof onttrokken uit de container. Door dit voor een langere duur te doen maken alle insecten, inclusief larven en eitjes, geen kans om te overleven.
  Eventueel kan dit ook in combinatie met hitte waardoor het proces versneld kan worden.

 • Fumigatie met Fosfine

  Het fumigeren met Fosfine is geschikt voor ladingen met voedingsmiddelen. De container wordt op ons terrein afgezet voor de behandeling, waarbij de container onder gas gezet wordt. Na de
  behandeling zal de container gasvrij zijn en ontvangt u een fumigatie certificaat.