Uitvoeren van Fysieke controle’s door de Douane

Het kan zijn dat uw container wordt geselecteerd voor een fysieke controle (Fyco). In dit geval wil de Douane onderzoek doen naar de goederen in de container en is een gasmeting op de container verplicht. De Douane zal de container dus niet openen zonder een gasmeting. In dit geval kan Gasmeetstation u met beide helpen, wel zo gemakkelijk! Is het een fysieke controle (Fyco) bij ons op de terminal dan regelt Gasmeetstation een afspraak met de Douane en zorgt direct voor de gasmeting zodat u hier niet meer naar om hoeft te kijken.

Het Douane handboek stelt dat een gasmeting maximaal 2 uur geldig mag zijn. Het gasmeetrapport mag dus niet ouder zijn dan twee uur en moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde Gasmeetkundige. De eerste gasmeting bij een fysieke controle mag op een andere locatie worden verricht dan de inspectie. Is de container eerder afgekeurd? Dan is het wel verplicht om de container op locatie van inspectie te gasmeten.

Locaties Douane controle
Gasmeetstation Nederland is een officieel Douane depot. Dit houdt in dat er ook Fyco’s mogen worden uitgevoerd op onze eigen terminal. Dagelijks worden er dan ook in samenwerking met de Douane diverse Fyco’s uitgevoerd. Gasmeetstation maakt op uw verzoek een afspraak met de Douane voor inspectie en verlenen de benodigde assistentie tijdens de inspectie. Moet de container nog worden uitgehaald? Geen probleem, ook dit regelen wij en kunnen de container in opslag zetten tot de fysieke controle plaats vindt en de container is vrijgegeven.

Container goedgekeurd?

Indien een container OKE is bevonden dan kan de fysieke controle plaatsvinden mits het gasmeetrapport niet ouder is dan 2 uur. Het is mogelijk om op elke locatie door Nederland de klant te voorzien van een geldig gasmeetrapport.

Container afgekeurd?

Indien containers bij afkeur niet gasvrij te krijgen zijn, dan is het zelfs mogelijk om de fysieke controle uit te voeren met ademlucht na toestemming van de Douane.

Voordelen

  • Douane entrepot-C

    Omdat Rotterdam een van de grotere invoerhavens van Europa is en de ligging van ons depot op de Maasvlakte tussen de grote deepsea terminals, kunnen wij de fysieke controles direct uitvoeren en er geen wachttijden ontstaan voor vervoerders. Gasmeetstation Nederland is een officieel Douane entrepot-C . Dit betekent dat er Fyco’s mogen worden uitgevoerd op onze eigen terminal. Dagelijks worden er dan ook in samenwerking met de Douane diverse Fyco’s uitgevoerd.

  • Wij regelen de afspraak!

    Het complete pakket! Gasmeetstation kan naast de afspraak maken met de douane en het uitvoeren van de fyco om, ook het transport voor u te regelen. Wij halen de container uit en kunnen deze ook weer inleveren op de terminal of op loslocatie.

  • Wegvoering 

    Omdat er soms enige tijd overheen kan gaan voordat de douane de goederen gecontroleerd heeft en de aangever de wegvoering ontvangt, mogen de goederen blijven staan in ons douane entrepot tot ze  het vrije verkeer in gebracht mogen worden.