Op de Rotterdamse Maasvlakte heeft Gasmeetstation twee eigen vestigingen en biedt de modernste faciliteiten voor gasmeten en het milieuvriendelijk (ont)gassen van containers.

Met ruimte om wel 96 containers tegelijkertijd te ventileren, maakt dit de grootste ontgassingslocatie van Nederland. Nieuw is bovendien dat containers voor het ontgassen driehoog worden gestapeld in rekken met geïntegreerde ontgasunits.

Tussen deepsea terminals

Onze terminals liggen direct naast alle grote deepsea terminals (APMI, APMII, ECT, RWG & Euromax) waar wij ook de mogelijkheid hebben om containers voor u uit te halen en het hele complete pakket aan te bieden.

Opslag (NON) ADR

Gasmeetstation biedt een totale capaciteit voor de opslag van containers  voor ruim 1.800 TEU. Een deel hiervan is beschikbaar voor de opslag van containers met gevaarlijke stoffen. Hier zitten wel veel eisen aan verbonden en de containers moeten altijd vooraf aangemeld worden met een DGD of MSDS. Daarnaast is er een aantal uitzonderingen aan klasses die opgeslagen mogen worden; dit zijn klasse 1, klasse 6.2 en klasse 7. Ook tankcontainers ongevaarlijk en van klasse 3, 6.1 en 8 kunnen opgeslagen worden.

Mogelijkheden

 • Gasmeten drive-through

  Op het depot op de Maasvlakte is het mogelijk om van een one-stop-shop gebruik te maken, zodat de container direct te meten is op gas. Snel en efficiënt!

 • Ontgassen

  Is de container afgekeurd dan hebben wij de mogelijkheid om de container van chassis te halen en aan te sluiten aan de ventilatie. Op basis van onder andere de gemeten waarde(s), zal de hermeting op de container worden ingepland.

 • Begassen

  Ook bij lekkage in de container en lading zit je bij Gasmeetstation goed. Met onze calamiteitenvloer bieden wij de mogelijkheid om de tank- of container op te slaan en eventueel om te pakken.

 • Breakbulk

  Gasmeetstation heeft meer te bieden waaronder overslag van alle soorten (project) lading / zware lading, inclusief het zeewaardig vastzetten van de lading in eigen beheer. Door onze locatie op korte afstand van alle deepsea terminals op de Maasvlakte kunnen wij concurrerende tarieven bieden, tevens kunnen we zeer flexibel opereren.

 • VGM wegen

  Door uw weging vooraf per e-mail aan te melden, kunt u wanneer het u uitkomt, binnen onze ruime openingstijden langsrijden. Naast het wegen van (export) containers is het ook mogelijk om bij  Gasmeetstation een Flatrack of Open top met kettingen te wegen.

Voordelen

Wij hebben alle voordelen voor u op een rijtje gezet:

 • Tussen alle grote deepsea terminals
 • Drive-through gasmeten
 • 96 ventilatieplekken
 • 24 reefer plugins
 • Twee drive-through locaties in Rotterdam