BROWN MARMORATED STINK BUGS (BMSB)

De stink bug (bruine stink bug/wants) is een insect dat flinke schade veroorzaakt aan diverse gewassen, bomen en fruit. Om te voorkomen dat dit optreedt, heeft Australië strikte eisen ingevoerd dat dit insect in het land van verzending behandeld moet worden, zogenaamde quarantaine eisen BMSB.

Welke goederen

De goederen en producten welke hier onder meer voor in aanmerking komen zijn divers. Het gaat bijvoorbeeld om het behandelen (al dan niet vervoerd in zeecontainers) van auto’s, machines, machine onderdelen, staal, steen, cement, voegmiddelen, etc.

Wanneer geen behandeling?

Onder de 10 graden celcius is het niet mogelijk om een Fosfine- of BMSB begassing uit te voeren. Onder de 5 graden celcius heeft dit betrekking op de fumigatie met sulfurylfluoride.

Soorten behandelingen

  • BMSB Behandeling

    Gasmeetstation Nederland kan uw goederen, containers en producten conform landeneis van Australië behandelen tegen de Brown Marmorated Stink Bug. De zogenaamde BMSB behandelingen voeren wij onder meer uit door middel van een heat treatment.

  • Heat treatment (HT) behandeling volgens ISPM-15

    Heat treatment is in veel gevallen een eis vanuit het land van bestemming, waar hout moet voldoen aan de eisen die gesteld zijn in de ISPM-15. Deze behandeling kan op een complete container
    of op losse pallets uitgevoerd worden in één van de hitte kamers. Hierbij wordt de kern van het hout verwarmd tot 56 graden Celsius voor minimaal 30 minuten.

Gasmeetstation Nederland biedt diverse mogelijkheden om containers die naar Australië en Nieuw Zeeland geëxporteerd worden te behandelen tegen de BMSB (Brown Marmorated Stink Bug). Meer informatie naar mogelijkheden in verband met het behandelen van containers naar Australië en Nieuw Zeeland, neem dan contact op met een van onze specialisten op 088-9964750.