PERSBERICHT: GROOTSTE NEDERLANDSE ONTGASSINGSLOCATIE VOOR CONTAINERS OPEN OP MAASVLAKTE

Rotterdam Maasvlakte, 6 maart 2019 – Voor het meten van containers op schadelijke gassen en het vervolgens milieuvriendelijk ontgassen, opent Gasmeetstation Nederland BV deze maand op de Rotterdamse Maasvlakte de grootste locatie van Nederland. Nieuw is bovendien dat containers voor het ontgassen driehoog worden gestapeld in rekken met geïntegreerde ontgasunits.

Voor het milieuvriendelijk ontgassen heeft Gasmeetstation Nederland BV speciale rekken ontwikkeld voor het behandelen van grote aantallen containers tegelijk. In totaal zijn op de twee hectare metende nieuwe locatie op het Distripark Maasvlakte vier rekken voor elk 24 containers geplaatst. De ontgasunits zijn in het rek geïntegreerd. De nieuwe aanpak vermindert het ruimtebeslag op kostbare grond en maakt efficiënt ontgassen mogelijk. Niet langer is voor elke container een aparte zuiveringsinstallatie nodig.

Leo Roderkerken, General Manager van Gasmeetstation Nederland BV: “Met de nieuwe locatie direct naast de grote containerterminals en onze innovatieve ontgasunits spelen wij als Gasmeetstation Nederland BV in op de doorgaande schaalvergroting in de containersector. Snelheid en duurzaamheid gaan daarbij hand in hand.”

Hypermoderne ‘drive-through’
Voor het controleren van containers op schadelijke gassen opent Gasmeetstation Nederland BV deze zomer ook op de nieuwe locatie een hypermoderne ‘drive-through’. Een chauffeur komt aanrijden en weet binnen enkele minuten of hij – voorzien van een gasvrijverklaring – zijn weg kan vervolgen. Worden ongewenste gassen gemeten, dan is op het terrein meteen milieuvriendelijk ontgassen mogelijk. Tot aan de opening van de nieuwe ‘drive-through’ gebeuren de gasmetingen op de bestaande locatie van Gasmeetstation Nederland BV op de Maasvlakte.

Related Posts
Rebranding GMS cars & clothes
Gasmeetstation innoveert verder
Gasmeetstation innoveert verder
Leave a Comment